Hlavní obsah

Polák má potíže s lýtkem, v nominaci na Anglii však zůstává

BRUSEL

Českého fotbalového reprezentanta Jana Poláka trápí poraněné lýtko a může být ohrožena jeho účast ve středečním přípravném utkání s Anglií. Podle mluvčího národního týmu Lukáše Tučka se však nejedná o vážné zranění a do Londýna by měl sedmadvacetiletý záložník Anderlechtu Brusel odcestovat.

Článek

Polák si zranění přivodil v utkání belgického Superpoháru se Standardem Lutych, jemuž Anderlecht podlehl 1:3. Český fotbalista, který v posledních zápasech patřil k nejlépe hodnoceným hráčům trápícího se Anderlechtu, musel hřiště opustit v 77. minutě.

"Sice byl střídán kvůli drobným zdravotním problémům, ale žádný chirurgický zákrok zatím není podle aktuálních zpráv z Bruselu plánován. Až v sobotu se rozhodne, zda bude schopen nastoupit v klubovém dresu, nebo bude léčbu nutno protáhnout," řekl mluvčí národního týmu. Anderlecht prý počítá s tím, že se fotbalista dá brzy do pořádku.

Trenér reprezentace Petr Rada tak k další změně ve své první nominaci po jmenování do funkce sáhnout nemusel. Zatím kvůli poraněnému kotníku vyřadil Marka Matějovského, místo kterého povolal Polákova klubového spoluhráče Stanislava Vlčka.

Reklama

Související témata: