Hlavní obsah

Brazilský kanonýr Ailton zkusí štěstí tentokrát v Altachu

ALTACH

Bývalý nejlepší střelec německé fotbalové ligy Brazilec Ailton podepsal roční smlouvu s rakouským Altachem, který bude už jeho osmým působištěm za poslední čtyři roky. V pátečním utkání proti Kapfenbergu pětatřicetiletý útočník za předposlední tým tabulky ještě zřejmě nenastoupí, protože jeho dosavadní zaměstnavatel Metalurg Doněck požaduje odstupné, na které podle Altachu nemá nárok.

Článek

"Hráčův brazilský zástupce musí doložit FIFA, že ukrajinský klub nesplnil své závazky, a přestup je v pořádku," řekl agentuře DPA obchodní ředitel Altachu Christoph Längle. "Slibujeme si od Ailtona jediné - góly. Bezpochyby bude atrakcí celé rakouské ligy," dodal.

Ailton v únoru předčasně skončil v Duisburgu, kde potvrdil pověst nespolehlivého hráče. Za Metalurg následně odehrál jen dva zápasy. Někdejší hvězda Werderu Brémy, v jehož dresu se stal Ailton v roce 2004 králem bundesligových střelců, se v posledních letech potýká s nadváhou a poklesem formy. Ailton nepřesvědčil při svých dalších angažmá v Německu, Turecku, Srbsku či ve Švýcarsku.

Při zdravotních testech před podpisem smlouvy v Altachu měl však prý velmi dobré výsledky. "Není to žádný maratónec, ale se svým zrychlením leccos dokáže. Je to vítězný typ," řekl šéf klubu Werner Gunz.

Reklama