Hlavní obsah

Spartak Moskva postoupil do čtvrtfinále Ruského poháru

MOSKVA

Fotbalisté Spartaku Moskva postoupili do čtvrtfinále Ruského poháru. Svěřenci dánského kouče Michaela Laudrupa dnes zvítězili v Jaroslavli 2:1, když jim na konci prvního poločasu a krátce po přestávce zajistili dvoubrankový náskok Vladislav Ryžkov a Alexandr Prudnikov.

Článek

Spartak, soupeř ostravského Baníku v prvním kole Poháru UEFA, nastoupil v sestavě: Džanajev - Stranzl, Rodríguez, Kováč, Paršivljuk - Filipenko, Mozart (61. Sovětkin), Maidana, Sajenko - Ryžkov (70. Pavlenko), Prudnikov (78. Baženov).

Nenastoupil další český zadák Martin Jiránek, který je kvůli natrženému stehennímu svalu nejméně na měsíc mimo hru. Spartaku tak nepomůže ani v domácí odvetě proti Baníku, která je na programu příští týden.

Druholigový Sibir Novosibirsk vyřadil po mistrovském Zenitu Petrohrad dalšího favorizovaného protivníka. Na vlastním hřišti na něj překvapivě nestačila Samara, která prohrála 0:2. Gól se v domácím celku marně snažili vstřelit i Jan Koller s Jiřím Jarošíkem.

CSKA Moskva zdolal druholigovou Baltiku Kaliningrad až zásluhou branky Dzagojeva z penalty nařízené v 90. minutě. Luboš Kalouda odehrál ve vítězném týmu první poločas a dostal žlutou kartu.

Ruský pohár - osmifinále:
Dynamo Moskva - Rostov 2:0, Tomsk - Volga Nižnyj 2:2, pen. 4:1, FK Moskva - Groznyj 3:0, Samara - Novosibirsk 0:2, Lokomotiv Moskva - Podolsk 1:0, Jaroslavl - Spartak Moskva 1:2, CSKA Moskva - Kaliningrad 1:0, Kazaň - Perm 0:0, pen. 4:1.

Reklama

Související témata: