Hlavní obsah

Melichárek nesmí ve Švédsku chytat kvůli obscénním gestům

MALMÖ

Český fotbalový brankář Dušan Melichárek má ve švédském týmu Malmö FF opět problémy kvůli svému chování. Zatímco před několika týdny dostal od vedení klubu varování poté, co byl přistižen při řízení auta nedovolenou rychlostí a pod vlivem alkoholu, nyní byl vyřazen ze hry na dva ligové zápasy. Důvodem jsou jeho nevhodná gesta k fanouškům po víkendovém utkání v Göteborgu.

Článek

V duelu s klubem GAIS na göteborském stadiónu Ullevi vedlo Malmö 2:1, avšak Melichárek se v samém závěru dopustil chyby, která umožnila domácím vyrovnat. Při cestě do kabin jej z tribun provázely ponižující pokřiky, které gólman nenechal bez odpovědi.

Před televizními kamerami začal na domácí příznivce posunkovat způsobem, který byl později klasifikován jako "zcela nepřípustná obscénní gesta". Nezůstalo u jediné odpovědi, ale šlo o zhruba půlminutovou sérii reakcí z gólmanovy strany.

Melichárek se později za své počínání omluvil a vyjádřil nad ním lítost. Trenér Malmö Roland Nilsson označil jeho chování za nepřípustné, mimo jiné i proto, že český hráč byl po minulém incidentu "v podmínce".

Melichárek za trest přijde o utkání s AIK Stockholm a Lungkile. Čtyřiadvacetiletý gólman přijal postih bez námitek. Odchovanec Slovácka, který do Malmö přišel letos v únoru, má s klubem kontrakt do roku 2011.

Reklama