Hlavní obsah

Fotbalisté Ajaxu vyhráli v lize potřetí ze čtyř zápasů

Branky útočných hvězd Klaase Jana Huntelaara a Luise Suaréze vynesly fotbalistům Ajaxu Amsterodam v zápase 7. kola nizozemské ligy výhru 2:0 nad Nijmegenem. Ajax si tak připsal třetí vítězství z posledních čtyř ligových zápasů a zároveň si spravil chuť po porážce v úvodním vystoupení ve skupině F Poháru UEFA, kde je jeho soupeřem i pražská Slavia.

Článek

Ajax se ujal vedení krátce před poločasem, kdy mířil přesně kanonýr Huntelaar. To již domácí hráli bez dvou zraněných hráčů. Po 13 minutách hru opustil útočník Dario Cvitanich, tři minuty před půli pak musel střídat i záložník Gabri. I bez nich však domácí pokračovali v kvalitním výkonu, který korunoval druhou brankou Suaréz.

Trenér Ajaxu Marco van Basten dnes poslal na hřiště sestavu: Vermeer - Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, Emanuelson - Gabri (42. De Jong), Lindgren, Vertonghen - Suárez (89. Schilder), Huntelaar, Cvitanich (13. Leonardo).

Po sérii tří porážek fotbalisté Feyenoordu Rotterdam získali alespoň bod, když v zápase s Heerenveenem vyrovnali na konečných 2:2 až v poslední minutě. Hrdinou se stal útočník Mols. Za hosty odehrál posledních deset minut i český záložník Michal Švec. Jeho spoluhráč Milan Kopic zůstal jen na lavičce.

Nizozemsko - 7. kolo:
Ajax Amsterodam - Nijmegen 2:0, Arnhem - Twente Enschede 0:2, Utrecht - Breda 0:0,  Feyenoord Rotterdam - Heerenveen 2:2.

Reklama

Související témata: