Hlavní obsah

Ve druhé polské lize omráčili fanoušci rozhodčího

VARŠAVA

Kvůli řádění fanoušků se ve druhé polské fotbalové lize nedohrál nedělní zápas mezi GKS Katowice a hostujícím GKS Jastrzebie. V 52. minutě příznivci Katowic naházeli na hřiště konfety a jedna z nich podle serveru sport.pl omráčila hlavního rozhodčího. Když poté vtrhli na trávník a začali se rvát s bezpečnostní službou, svazový delegát zápas ukončil.

Článek

K incidentu došlo v 52. minutě za stavu 1:0 pro domácí Katowice. Fanoušci chtěli zpestřit atmosféru na stadiónu konfetami, některé se ale nerozmotaly a zasáhly hlavního sudího Mariusze Zlotka a jednoho asistenta do hlavy. Hlavní rozhodčí upadl do bezvědomí. Sice se z něj po chvíli probral, ale lékař Katowic se obával, aby nebyl vážně zraněn, a nechal ho odvézt na vyšetření do nemocnice.

Čekání na znovuzahájení hry fanoušci nevydrželi a začali se rvát mezi sebou a s bezpečnostní službou. Asi třicítka chuligánů poté vtrhla na hřiště a pořádek zjednal až zásah policejních těžkooděnců. Zatčen byl jeden fanoušek Katowic a dva příznivci hostujícího Jastrzebie.

O osudu zápasu v nejbližších dnech rozhodne disciplinární komise polského svazu.

Reklama

Související témata: