Hlavní obsah

Šokující přiznání! Zabil jsem pětiletého syna, doznal fotbalista

Ankara/Praha

Jsou zprávy, kterým se rozum zdráhá uvěřit. Turecký fotbalista Cevher Toktas se podle tamních médií přiznal na policii k vraždě svého teprve pětiletého syna Kasima. Doznání učinil až 11 dní po smrti dítěte. Do té doby se lékaři domnívali, že chlapec zemřel na onemocnění covid-19, informují turecké servery.

Foto: Sport.cz

Turecký fotbalista Cevher Toktas se doznal k vraždě syna.

Článek

Děsivý případ začal 23. dubna, kdy Toktas, hráč týmu Bursa Yildirim Spor, přivezl pětiletého Kasima do nemocnice. Chlapec měl vysoké horečky a problémy s dýcháním, typické příznaky koronaviru, jímž se až dosud v zemi nakazilo přes 140 000 lidí. Lékaři poslali oba domů do karantény, ale ještě téhož dne Toktas znovu volal sanitku, protože hochův stav se zhoršil.

Kasim byl okamžitě hospitalizován, nicméně o dvě hodiny později zemřel. Lékaři dospěli k závěru, že dítě skonalo přirozenou smrtí - podlehlo dýchacím potížím spojeným s nemocí covid-19. Jenže pravda byla zcela jiná.

Toktas se 10 dní po Kasimově pohřbu na policejní stanici přiznal, že syna zabil. Poté, co v nemocničním pokoji osaměli, měl na synovu tváři přitisknout polštář a chlapce udusit. „Trvalo to asi patnáct minut. Nějakou dobu bojoval, pak se ale přestal hýbat. Zavolal jsem lékaře. Nikdo mne nepodezříval," citují fotbalistovu výpověď turecká média.

Motivem kriminálního činu údajně byla skutečnost, že svého syna nikdy nemiloval. Svědčí o tom i fotografie Kasimova hrobu, kterou krutý otec vystavil na sociálních sítích s dovětkem: "Nespoléhej na svět."

Vyšetřování případu pokračuje. Dvaatřicetiletému někdejšímu stoperovi týmu Hacettepe Spor z nejvyšší turecké ligy, za který hrál v letech 2007 - 2009, hrozí doživotí.

Reklama

Související témata: