Hlavní obsah

Trenér Straka skončil u fotbalistů OFI Kréta

Trenér František Straka skončil u fotbalistů OFI Kréta, které vedl od léta. Po osmi ligových kolech je jeho tým bez vítězství a dělí se v tabulce o poslední místo se ziskem pouhých čtyř bodů. O odvolání českého kouče dnes informovala řecká média s odkazem na prezidenta klubu Fanurise Vatsinase, jenž jmenoval do role dočasného hlavního kouče Strakova asistenta Pavlose Adamose.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Bývalý československý reprezentant Straka podepsal s OFI roční smlouvu koncem května. Navázal tak na svého bývalého spoluhráče z pražské Sparty Zdeňka Ščasného, jenž v Heraklionu trénoval v letech 2002 a 2003.

O tom, že se jeho dny v krétském klubu krátí, hovořil padesátiletý kouč už v týdnu v Praze při představení své autobiografie. "Kdo to nezažil, tak to nepochopí. Poslední zápasy byli hráči pod neuvěřitelným tlakem fanoušků, stávaly se tam věci, nad kterými by fanoušci v Česku kroutili hlavami. Z 80 procent výkon mužstva diváci ovlivňovali tím, že hráče napadali - pak je tam trenér zbytečný," řekl v pondělí Straka novinářům.

Řecké angažmá bylo pro Straku čtvrtou zahraniční štací. Trenérskou kariéru začal v německém Wuppertalu, pak pomohl zachránit druhou bundesligu Ahlenu a před dvěma lety působil v Innsbrucku. Do české ligy vstoupil v roce 2002 jako trenér Teplic, poté vedl svou "srdeční" Spartu, Plzeň a do konce minulé sezóny České Budějovice.

Reklama

Související témata: