Hlavní obsah

Stanislav Vlček: Je to jako na houpačce

BRUSEL/PRAHA

Už jen z lavičky sledoval Stanislav Vlček závěr marné stíhačky Anderlechtu. Hráči ani fandové bruselského klubu téměř nevěřili vlastním očím, co s nimi Lokeren v pokračování belgické ligy vyvedl. Zažili hořký večer končící prohrou 2:3.

Článek

„Mohli jsme se posunout na první místo, ale bohužel hrajeme jako na houpačce,“ posteskl si Vlček, český střelec věhlasného klubu. Ale v sobotním večeru se zasekl nejen on – nedočkal se své sté ligové branky, ale na dlouhé minuty i jeho spoluhráči.

„Vyhořeli jsme na neproměňování šancí. Oni dvakrát za půli utekli a byly z toho góly,“ líčil smutně Vlček. „Doma se nám snad ještě nic takového nestalo.“

Anderlecht se přitom bleskově otřepal z prohry ve Waregemu 0:4, v minulých dvou zápasech s Germinalem a Mechelenem dal neuvěřitelných 10 branek. Lokerenu v sobotu dvě, ale pozdě. Jen to korigovalo hrozivě vyhlížejících 0:3... Český reprezentant byl střídán v 52. minutě. Sám vyloženou šanci neměl. „Ale byl jsem u pár závarů, docela blízko balónu, ale nic z toho.“

Vlček čeká na svůj 100. gól

Zato na druhé straně před českým brankářem Anderlechtu Danielem Zítkou bylo zle. „Po dvou centrech jejich hráč přeskočil našeho a dal to do šibenice, Dan se jen mohl dívat. Před třetím gólem první střelu vyrazil, dorážku už ne,“ líčil Vlček.

Přes prohru nemínil, že by přišly nějaké převratné události v klubu. „Soutěž je dlouhodobá. Po těch 0:4 jsme se vyhrabali, teď je tu další klopýtnutí, lítáme nahoru dolů. Příště hrajeme s prvními Bruggami, tak tam to snad bude zase lepší,“ přemítal.

A právě v tomhle utkání by se mu hodila jubilejní trefa, která by ho zařadila do elitní české kanonýrské společnosti. Nevypíše prémii pro toho, kdo mu předloží přihrávku na 100. gól? „To ne, ale dva zápasy jsem se netrefil, snad to nebude trvat dlouho.“

I belgičtí spoluhráči zaregistrovali jeho snahu o jubilejní zásah. „Psalo se tu o tom, když jsem dal 99. gól. Vlastně i Dan Zítka čeká, má na kontě 97 nul, tak se snad dočkáme,“ zadoufal. „Ale hlavní je příště v Bruggách bodovat, aby nám neodskočily,“ přál si zisk s největším ligovým rivalem. Ale na sobotní nezdar může při zápase zapomínat už dříve.

„Naštěstí už v úterý hrajeme pohár,“ připomínal utkání s RFC Tournai. To už by mohl do boje zasáhnout i třetí Čech v klubu Jan Polák. „Honzu ještě šetřili, ale po zranění už deset dní trénuje, mohl by to zkusit,“ dodal Vlček.

Reklama

Související témata: