Hlavní obsah

Fotbalisté Lince se omluvili za nepovolený týmový trénink

Linec

Představitelé fotbalového klubu z Lince se omluvili za to, že navzdory zákazu absolvovali hráči týmové tréninky. Vedoucí tým tabulky přerušené rakouské ligy přiznal, že společně trénoval čtyřikrát.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Lince se dostali do pořádných problémů

Článek

"Byla to hloupost, z naší strany hodně velká chyba," uvedl na dnešní tiskové konferenci viceprezident klubu Jürgen Werner. LASK údajně nechtěl týmovým tréninkem získat výhodu oproti ostatním, ale připravit hráče na náročný program, až se znovu rozběhne soutěž. "Ten program je extrémně nebezpečný pro zdraví našich i ostatních hráčů," řekl trenér Valérien Ismaël.

Rakouská liga by se měla znovu rozběhnout 2. června, ale až do dneška mohly týmy trénovat jen ve skupinkách. K vedení soutěže se však dostala videa z minulé středy, na nichž je vidět, jak hráči Lince trénují pohromadě. Liga ve čtvrtek zahájila s klubem disciplinární řízení kvůli porušení zásad fair play: Linci hrozí široká škála trestů od napomenutí či pokuty až po odpočet bodů či vyloučení ze soutěže.

Prezident klubu Siegmund Gruber oznámil, že se až do vyšetření případu vzdává své funkce v dozorčí radě bundesligy.

LASK usiluje o to, aby po šesti sezonách ukončil nadvládu Salcburku. Deset kol před koncem vede Linec tabulku před úřadujícím mistrem o tři body, třetí je s odstupem sedmi bodů historický rekordman Rapid Vídeň.

Reklama