Hlavní obsah

Brankář Zítka má zlomenou lýtkovou kost a vyražené dva zuby

BRUSEL

Českého brankáře Anderlechtu Daniela Zítku čeká mnohatýdenní pauza od fotbalu. Reprezentační gólman utrpěl v závěru pátečního ligového duelu proti Denderu zlomeninu lýtkové kosti a bude mít šest týdnů sádru. Při nezaviněné srážce s protihráčem také přišel o dva zuby.

Článek

Třiatřicetiletý Zítka se krátce před koncem duelu srazil s domácím Siebem Blondellem. Ze hřiště ho odnesli na nosítkách a zbylých několik minut duelu, který Anderlecht vyhrál 2:0, dochytal jeho náhradník.

Vyšetření v nemocnici v Aalstu pak potvrdilo předběžnou diagnózu, že má Zítka zlomenou nohu. Podle oficiální internetové stránky Anderlechtu měl však český gólman štěstí v neštěstí - kost má zlomenou uprostřed a ne dole u kotníku, což by bylo mnohem vážnější.

Havířovský rodák Zítka působí v bruselském klubu od roku 2002 a loni se dočkal svého prvního startu za národní tým. Zatím ve třech duelech v reprezentačním dresu ještě nedostal gól, naposledy před deseti dny úspěšně nahradil zraněného Petra Čecha v kvalifikačním duelu v San Marinu.

Reklama

Související témata: