Hlavní obsah

Brankáře Zítku čeká operace kotníku

Českého brankáře Daniela Zítku čeká podle všeho operace kotníku. Gólman Anderlechtu Brusel si v pátečním utkání belgické ligy s Denderem nejen zlomil lýtkovou kost v levé noze, ale navíc si těžce poškodil vazy v kotníku.

Článek

"Další vyšetření odhalila velmi poškozené vazy v kotníku, což si s velkou pravděpodobností vyžádá operaci," citovala agentura AP prohlášení belgického klubu. Podle původních zpráv měl být Zítka mimo hru s nohou v sádře zhruba šest týdnů, v případě operace však bude pauza českého reprezentanta mnohem delší.

Třiatřicetiletý Zítka si zlomil lýtkovou kost v závěru pátečního utkání, když se srazil s domácím Siebem Blondellem. Při nezaviněné srážce s protihráčem také přišel o dva zuby. Ze hřiště byl odnesen na nosítkách, z nichž navíc vinou zaškobrtnutí jednoho pořadatele vypadl. Vítězný zápas 2:0 musel dochytat jeho náhradník.

Havířovský rodák Zítka hraje v Anderlechtu od roku 2002. Loni si odbyl premiérový start v reprezentačním dresu. Na kontě má zatím tři starty a v národním týmu ještě neinkasoval.

Reklama

Související témata: