Hlavní obsah

Uhrin v Temešváru atakoval špičku ligy, ale zaskočil jej vyhazov

TEMEŠVÁR

Ani dobré výsledky s největší pravděpodobností nezachrání Dušana Uhrina mladšího ve funkci trenéra fotbalistů Temešváru. Jeho tým se usadil na špici rumunské ligy a nebýt šestibodového odečtu, byl by dokonce první. Uhrin vedl dlouhodobý spor s šéfem klubu Marianem Iankem a místo spřádání plánů na jarní útok na nejvyšší pozice se český kouč v úterý z televize dozvěděl, že jeho dny v Temešváru jsou sečteny.

Článek

Jednačtyřicetiletý Uhrin zároveň dementoval, že by mohl nastoupit ke Steaue Bukurešť, o další budoucnosti prý vůbec jasno nemá. Teď se spíš vyrovnává se zklamáním, které zažil v Temešváru. "Samozřejmě mě to mrzí a je mi to líto, protože jsme tady udělali kus práce. Jenže v současnosti by se tam opravdu nedalo v klidu pracovat," řekl ve středečním rozhovoru s ČTK Uhrin.

Do Rumunska přesídlil před loňskou sezónou z Mladé Boleslavi. "Když se za sebou ohlédnu, tak můžu mít ale naprosto čisté svědomí. Neshody s majitelem se ale začaly zvětšovat, až to začalo být neúnosné. Na 99 procent tady končím," podotkl syn kouče vicemistrů Evropy z roku 1996 Dušana Uhrina staršího.

V minulém ročníku Uhrin junior dovedl klub k šestému místu a do Poháru UEFA, letos Temešváru po podzimu patří třetí pozice. Nebýt ale zářijového šestibodového odpočtu za to, že mužstvo údajně neoprávněně používalo barvu dresů a název patřící jinému klubu, měl by Uhrinův celek stejně bodů jako vedoucí Dinamo Bukurešť.

Magera: Je to divná situace

"Kdyby trenér skončil, bylo by to pro nás všechny obrovské zklamání. Mančaft šlape, v týmu byl pan Uhrin hodně oblíbený. Jsme z toho všichni takoví rozhození, je to divná situace," řekl ČTK český útočník Lukáš Magera, kterého si Uhrin přivedl letos v červnu z Ostravy.

Obavy hráčů se však zřejmě naplní. Uhrinovi totiž zlomily vaz neustálé rozepře s Iankem. V zákulisí se hovoří o tom, že poslední kapkou měly být Uhrinovy protesty proti tomu, že hráči nedostali říjnové výplaty a český kouč trval na tom, aby byly dlužné částky uhrazeny do Vánoc. To prý Ianka rozlítilo. "Pravda je to jenom částečně. Šlo tam i o jiné věci, ale zatím nemůžu mluvit, protože jsem stále ještě pod smlouvou a všechno by se mohlo otočit proti mně," vzkázal Uhrin.

Ten ještě v úterý odpoledne s šéfem klubu telefonicky hovořil a o možném vyhazovu prý nepadlo ani slovo. Ale vzápětí Uhrin strnul, když Iancu v televizním vystoupení oznámil, že trenérovi dá výpověď. "Bylo to zkrátka překvapení," poznamenal Uhrin. "Ještě tu výpověď v ruce nemám, takže nevím, jak to dopadne. Podle mě už ale není cesta zpět," dodal.

Za Uhrinem stojí hráči i fanoušci

Ještě do pátku povede v Temešváru tréninky, pak začíná všem dovolená. Ovšem už středeční příprava prý byla poznamenána blížícím se Uhrinovým odchodem. Euforie ze sobotní vysoké výhry v podzimní rozlučce 4:0 nad Brašovem se rázem rozplynula. "Co jsem tak usoudil z reakcí, tak tu současnou situaci vnímají negativně. Ale jsou to jenom hráči, nic s tím nenadělají," popisoval Uhrin.

Radost mu udělala i reakce fanoušků. Ti údajně ve středu v centru Temešváru chystají velkou protestní akci. "Je to pro mě satisfakce. Sami říkají, že je to všechno nepochopitelné," řekl Uhrin. "Je fakt, že u diváků byl pan Uhrin hodně oblíbený. Když někdo s týmem v podstatě vede ligu, tak to je přirozené," přitakal Magera.

Uhrin se podle svých slov nyní ze všeho nejvíc těší na blížící se dovolenou, která mu začne v sobotu. Chuť do další práce po posledních událostech v Temešváru prý neztratí. Uhrin však zároveň rázně popřel spekulace o tom, že by mohl odejít do slavné Steauy Bukurešť, kde se často střídají trenéři.

"Je to naprostý nesmysl. Vždyť to ani teoreticky není možné," zdůraznil Uhrin, který by podle rumunských řádů dva prvoligové týmy v jedné sezóně ani trénovat nemohl. "Ale do fotbalu určitě chuť neztratím. Ale jestli se do něj vrátím v zahraničí, nebo v Česku, to je v tuto chvíli velmi předčasné," dodal Uhrin.

Reklama

Související témata: