Hlavní obsah

Legenda Spartaku kritizovala českého fotbalistu Kováče

MOSKVA

Český fotbalový reprezentant Radoslav Kováč je podle bývalého fotbalisty a legendy Spartaku Moskva Jurije Sevidova přeceňovaným hráčem a je prý nepochopitelné, jak může být o současného kapitána Spartaku zájem v Itálii. Dokonce by údajně Kováče kvůli nedostatku kvality poslal zpět do Čech.

Foto: čtk

Český hráč Spartaku Moskva Radoslav Kováč

Článek

Kováč patří ke služebně nejstarším hráčům Spartaku, kam před čtyřmi lety zamířil z pražské Sparty. Ihned se prosadil do základní sestavy a dosud odehrál v Rusku více než 80 ligových zápasů. Tato sezóna, v jejímž závěru Kováč nosil kapitánskou pásku, však pro Spartak skončila zklamáním, protože v obsadil až osmou příčku s šestnáctibodovou ztrátou na první Kazaň. I proto se na hráče moskevského velkoklubu snáší kritika.

"Nechápu, jak o Kováče někdo může mít zájem. Že o něj stojí týmy z Itálie a dokonce Inter Milán? Já bych ho místo toho poslal zpět do Česka," uvedl Sevidov pro deník Sovětskij sport. "Vždyť má problémy s technikou i s poziční hrou. Jeho předností jsou jen nebojácnost a hra hlavou, nic zvláštního na defenzivního fotbalistu," dodal nejlepší střelec ruské ligy z roku 1962.

Ještě větší kritiky se od Sevidova dostalo brazilskému záložníkovi Mozartovi. "On je výsměch fotbalu. Jeho úroveň je maximálně pro Vladivostok," přirovnal ho k hráčům posledního týmu letošní sezóny.

Zatímco Sevidov Kováčovu hru kritizuje, trenér Spartaku Michael Laudrup na tiskové konferenci před středečním zápasem Poháru UEFA s Twente Enschede litoval, že kvůli trestu za žluté karty nebude moci Kováčových služeb využít. "Kováčova absence je pro nás velkou ztrátou. Zastoupit ho budou muset další hráči a věřím, že to zvládnou, přesto to bude oslabení," prohlásil Laudrup.

Reklama

Související témata: