Hlavní obsah

Trenér Steauy dostal padáka, jako muslim prý nosil smůlu

BUKUREŠŤ

Majitel fotbalového klubu Steaua Bukurešť Gigi Becali propustil tureckého kondičního trenéra, protože prý jako muslim nosil týmu smůlu. Vyhozený Yüksel Yesilova se následně obrátil na mezinárodní fotbalovou federaci FIFA s protestem kvůli náboženské diskriminaci. "Nemůžeme mít muslima v týmu, který má kříž na dresech i na týmovém autobusu," prohlásil Becali.

Článek

Podle agentury AP došla Becalimu minulou sobotu trpělivost a kondičního trenéra propustil. "Steaua je křesťanský tým, kvůli němu (Yesilovovi) jsme měli smůlu. Nechci ho tady už vidět," rozčiloval se Becali.

Yesilova, jehož smlouva měla vypršet v roce 2010, uvedl, že se funkcionáři FIFA o jeho případ zajímají.

Steaua je po podzimní polovině rumunské ligy v tabulce na čtvrtém místě s šestibodovou ztrátou na vedoucí Dinamo. Majitel klubu Becali je znám jako kontroverzní milionář a zároveň ortodoxní křesťan, před časem například prohlásil, že pokud jeho tým vyřadí v Poháru UEFA slavný Liverpool, nechá na počest úspěchu ze svého postavit kostel. V ochozech na stadiónu zase začal pouštět církevní písně, aby ve fanoušcích nepodněcoval agresi.

Reklama

Související témata: