Hlavní obsah

Příbramský Mišůn je definitivně hráčem Celtiku

GLASGOW

Fotbalový obránce Milan Mišůn se definitivně stal hráčem Celtiku Glasgow. Hned po příletu do Skotska podepsal v pátek večer čtyřletou smlouvu, která vejde v platnost se začátkem lednového přestupního období. Výše odstupného, které Příbram získá, nebyla zveřejněna.

Článek

Hráčův agent Ondrej Chovanec na webu své agentury vyzdvihl velký zájem médií o novou posilu. "Hned na letišti na nás čekaly televizní štáby BBC a Sky Sports, další novináři byli na Celtiku. Běželo to na všech televizních stanicích, v sobotních novinách palcové titulky a velké fotky Milana. Když jsme šli ráno na snídani, zastavovali ho fanoušci a chtěli podpisy. Bylo to až neuvěřitelné," uvedl Chovanec.

Prestižní list The Scotsman však věnoval Mišůnovi jen krátkou zmínku a mnohem více se zaobíral spekulacemi o tom, že by v brance Celtiku mělo dojít ke střídání polských brankářů. Odcházejícího Artura Boruce by měl údajně nahradit Lukasz Zaluska z Dundee. Více prostoru dostala i druhá posila letošní zimy, dvacetiletý severoirský záložník Niall McGinn, za nějž Celtic zaplatil do Derry 200 tisíc eur (asi 5,3 miliónu korun).

Ale i na Mišůna došlo. "Milan je mladý muž z odlišné země a zabere nám to s ním krapet déle, to každopádně. Líbil se nám ale jeho potenciál, především co se týče rychlosti a síly. Teď se musíme podívat, co k tomu dokážeme přidat," naznačil trenér Gordon Strachan své záměry s osmnáctiletým Čechem.

"Oba (s McGinnem) jsou sázky do loterie, rozdělaná práce. Ale tak to teď prostě musíme dělat, raději řešíme, jestli je můžeme nějak zlepšit," dodal kouč Celtiku.

Reklama

Související témata: