Hlavní obsah

Novým koučem Kluže se stal Jindra, mužstvo povede Uhrin mladší

PRAHA

Novým trenérem fotbalistů rumunského klubu CFR Kluž se oficiálně stal Aleš Jindra. Mužstvo ale povede český kouč Dušan Uhrin mladší. Čeští trenéři tak na lavičce letošního účastníka Ligy mistrů vystřídali Itala Maurizia Trombettu. Informovaly o tom webové stránky rumunského mistra.

Článek

Podle místních médií bude Jindra trenérem pouze na papíře a hlavní slovo bude mít právě Uhrin, jenž ještě na podzim působil v rumunském Temešváru. V Kluži bude působit v roli poradce, protože rumunská fotbalová pravidla neumožňují, aby někdo v průběhu jedné sezóny trénoval více než jeden klub v domácí soutěži. Hlavním trenérem by se Uhrin měl stát už v létě a Jindra se přesune právě na místo sportovního ředitele.

"Detailní věci mého působení v klubu se teprve řeší, právě jsem na cestě," řekl ČTK Jindra, jehož jméno se skloňovalo v souvislosti se Spartou Praha, kde byl uváděn jako jeden z kandidátů na asistenta trenéra. "Sparta byla jasnou prioritou, ale to nevyšlo. Tohle s tím ale nijak nesouviselo," dodal Jindra.

Aleš Jindra coby hráč působil v Plzni a Blšanech, jako trenér ale plzeňský rodák zatím příliš zkušeností nezískal. Kluž se v letošní sezóně probojovala do milionářské Ligy mistrů, kde získala skalp slavného římského AS, na lepší než poslední místo ve skupině to však nestačilo. V lize je momentálně klub na pátém místě, což odnesl vyhazovem italský trenér Maurizio Trombetta.

Reklama

Související témata: