Hlavní obsah

Fotbalista Abrahám touží po téměř pěti letech v Turecku po změně

Bývalý brněnský fotbalista Tomáš Abrahám s největší pravděpodobností opustí po sezóně Denizlispor, za který hraje od roku 2004. Jak prozradil na webu moravského klubu, po takové době už touží po změně. Devětadvacetiletý záložník odehrál v turecké nejvyšší soutěži 144 zápasů a v létě mu v momentálně třináctém klubu tabulky skončí smlouva. O jejím prodloužení neuvažuje.

Článek

"Už jsem rozhodnutý, což se zřejmě vedení klubu nebude líbit," uvedl Abrahám. Je připraven i na možnost, že už se kvůli tomu na jaře na trávníku neobjeví. "Poprvé jsme se bavili o smlouvě na konci roku. A v dalším zápase jsem pak nehrál. V Turecku je možné všechno. Jeden den jste za Boha a za týden by vás nejraději poslali pryč," popsal Abrahám své zkušenosti s tureckým fotbalem.

Abrahám by se nejraději posunul blíž k domovu, neboť čeká s přítelkyní rodinu. Nebránil by se ani návratu do české ligy, případně by se mu zamlouvalo i angažmá na Slovensku nebo v sousedním Rakousku. Zcela neodepsal ani Turecko v rámci přestupu v nejvyšší soutěži. Brněnský fotbalista dostal dokonce před několika lety i nabídku na turecké občanství, neboť s ním počítali i v reprezentačním týmu. Abrahám odmítl, na jeho místě v sestavě hraje v reprezentaci Turecka nyní naturalizovaný Brazilec Mehmet Aurelio.

Reklama

Související témata: