Hlavní obsah

Slávista Latka odletěl na testy do Panioniosu Atény

PRAHA

Novým působištěm slávistického fotbalisty Martina Latky by nakonec mohl být řecký celek Panionios Atény. Čtyřiadvacetiletý stoper či defenzivní záložník ve čtvrtek odletěl na jih Evropy na testy. Ještě na počátku týdne se přitom spekulovalo o zájmu Dinama Záhřeb.

Článek

"Máme od řeckého celku konkrétní nabídku," řekl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Pokud Latka na testech uspěje, znamenalo by to pro tým českého mistra třetí odchod z kádru aktuálně vedoucího celku tabulky. V zimní přestávce zamířili Tomáš Necid do CSKA Moskva a Matej Krajčík do Regginy. Naopak posilami Slavie se v minulých dnech stali Aleš Besta, Josef Kaufman a Pavel Fořt.

Latka už za sebou jedno zahraniční angažmá má, v roce 2006 byl na půlročním hostováním v Birminghamu City. V poslední době jej pronásledovaly zdravotní problémy a příliš v české lize nehrál. Celkem už má ale v nejvyšší soutěži na kontě 125 startů a jedenáct gólů.

V Panioniosu v minulosti několik Čechů hrálo. Tři ročníky tam strávili Jaroslav Drobný a Petr Vlček, sezonu 2005/06 David Langer a Latkův současný spoluhráč ze Slavie brankář Martin Vaniak, na podzim v řeckém klubu působil Pavel Drsek. "S většinou z nich jsem se bavil, třeba gólman Drobný si tamní angažmá nemůže vynachválit. Uvidím jak to dopadne," řekl před odletem Latka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články