Hlavní obsah

Baroš na podzimní ligovou formu nenavázal, Galatasaray prohrál

ISTANBUL

Útočník Milan Baroš se v prvním zápase Galatasaraye po zimní přestávce neprosadil a jeho tým v 17. kole turecké fotbalové ligy prohrál na hřišti vedoucího Sivassporu 0:2. Nejlepší střelec soutěže odešel ze hřiště už v 61. minutě a na svou patnáctou ligovou trefu si bude muset počkat.

Článek

Istanbulský celek výrazně oslabil Barošův kolega z útoku Ümit Karan, který byl vyloučen na konci prvního poločasu. Domácí po přestávce rychle přesilovou hru využili a dvěma góly rozhodli.

Baroš po svém příchodu do tureckého klubu zažívá velice úspěšné období. V novém působišti se trefil již devatenáctkrát a rychle se stal miláčkem fanoušků Galatasaraye, kteří českému útočníkovi začali přezdívat „Barbie“. Naposledy se bývalý hráč Liverpoolu či Lyonu trefil v tureckém poháru, kdy jeho gól ze závěru zápasu znamenal vítězství.

Další istanbulský tým Besiktas v sobotu porazil na domácím stadionu 1:0 Denizlispor vlastní brankou Slováka Kratochvíla z 28. minuty. Český obránce v dresu domácích Tomáš Zápotočný byl v 77. minutě vyloučen, jeho jmenovec a kolega z obrany Sivok odehrál celý zápas a pomohl svému týmu nejtěsnější vedení udržet.

Reklama

Související témata: