Hlavní obsah

Zápotočný nadával v Turecku rozhodčímu, hrozí mu vysoká pokuta

ISTANBUL

Kolem českého fotbalisty Tomáše Zápotočného je v Turecku od soboty rušno. Obránce Besiktase si totiž v ligovém zápase proti Denizlisporu vykoledoval za urážku rozhodčího červenou kartu, za níž mu hrozí pořádná pokuta a také zastavení činnosti možná až na tři zápasy. Nad jeho klubem se zase vznáší jednozápasový trest za následné výtržnosti diváků.

Článek

Běžela 77. minuta a Besiktas držel jednogólové vedení, které mu dala vlastní branka Slováka Kratochvíla. Pak ale přišel šok. K Zápotočnému přišel po běžném souboji rozhodčí Selcuk Dereli a po krátké slovní výměně se před očima českého hráče zjevila červená karta. Zatímco udivený fotbalista zamířil do kabiny, jeho spoluhráči se museli hodně nadřít, aby zápas dovedli k nejtěsnější výhře.

"Vyloučil jsem ho proto, že používal sprostá slova. Ale nechci jít do detailů. Po zápase přišel do naší kabiny a omluvil se," řekl po zápase Dereli. Údajně z úst Zápotočného vylétla vulgární a hojně užívaná nadávka v angličtině.

Navzdory omluvě se musí český fotbalista připravit na tučnou pokutu. Pokud dostane očekávaný dvoutýdenní distanc, přijde na tuto dobu podle deníku Fanatik o celý plat. Společně s pokutou by měl český hráč přijít celkem o 50 tisíc eur (asi 1,38 miliónu korun), přičemž údajně ročně vydělá šestnáctinásobek. Vyloučení českého hráče navíc odstartovalo na tribunách sérii výtržností, po nichž chce svaz Besiktasi uzavřít hřiště.

Reklama

Související témata: