Hlavní obsah

Mišůn už seděl na lavičce Celtiku

Karel FeltPrávo

V lednu se osmnáctiletému fotbalistovi z Pičína Milanu Mišůnovi změnil svět. Z prvoligové Příbrami přestoupil urostlý levonohý obránce či záložník do Celtiku Glasgow. „Byl to šok, ovšem příjemný. Zatím se zabydluji, ale jsem spokojený,“ hlásil do telefonu z glasgowského hotelu mladý reprezentant.

Článek

„Se spoluhráči a trenéry se anglicky domluvím, ledacos si i zařídím, i když to ještě není úplně ideální. V klubu je ale spousta báječných lidí, kteří se mi snaží maximálně pomoci,“ pokračoval.

Trenér Celtiku Gordon Strachan talentovaného hráče kupoval jako investici do budoucna. „Rozhodně na mě netlačí. V Aberdeenu už jsem seděl na lavičce prvního mužstva, ale jinak hraji za rezervu. Když se mi bude dařit, šanci dostanu,“ liboval si Mišůn.

Skotský a český fotbal se podle něj nedají srovnat. „Nemluvě o nejvyšší soutěži. I v té nižší je všechno rychlejší, techničtější a také tvrdší. Mně tvrdost nevadí, ale tady rozhodčí hodně soubojů a kontaktů pouštějí. Úžasná je atmosféra. Tribuny jsou plné, fanoušci se fotbalem baví od první do poslední minuty. Celtic Park je nádherný stadión,“ rozplýval se.

V Glasgowě je Mišůn sám, ale jeho manažer Ondrej Chovanec je s ním ve spojení i několikrát denně. „Do centra to mám z hotelu kousek, takže chodím na procházky. Večer si pouštím na počítači filmy a samozřejmě sleduji, co je nového doma. Nestýská se mi, protože tady se pořád něco děje. Tím, jak se zdokonaluji v angličtině, se rozšiřují i mé možnosti,“ loučil se Mišůn.

Reklama

Související témata: