Hlavní obsah

Rakouský Altach zlákal dalšího Čecha, hostovat přichází Voříšek

ALTACH

Defenzivní univerzál Petr Voříšek se stane v jarní sezóně druhou posilou rakouského klubu SCR Altach, který čeká boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Jeden z nejzkušenějších fotbalistů Sparty Praha se rozhodl pro rakouské angažmá poté, co mu vedení letenského klubu oznámilo, že s ním dál nepočítá.

Článek

Podle hráčova agenta Pavla Zíky již došlo k předběžné dohodě mezi kluby, ve středu by mělo být hostování dotaženo administrativně. Sparta Voříškův odchod potvrdila, dál se prý také jedná o nových angažmá pro Libora Doška a Karola Kisela, kteří se stali nepotřebnými stejně jako Voříšek. "U Voříška jde o hostování s opcí na přestup," doplnil sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

O Voříškově odchodu do Altachu se spekulovalo od chvíle, kdy mu sparťanský trenér Jozef Chovanec na soustředění ve Špindlerově Mlýně překvapivě oznámil, že s ním pro jaro nepočítá. Společnost Sport Invest okamžitě začala vyjednávat o jeho možném odchodu do Altachu, kde se stal novým trenérem Georg Zellhofer, jenž kdysi Voříška vedl v Paschingu a v Rapidu Vídeň.

"Kluby se v úterý domluvily, nyní už zbývá celou transakci dotáhnout administrativně. Ve čtvrtek by se mohl Petr připojit k novému mužstvu," řekl Zíka, který do Altachu přivedl v krátké době již druhého českého fotbalistu. O góly by se měl během jara starat útočník Tomáš Jun. Ani Voříškovým příchodem by však příchod Junových krajanů nemusel skončit, neboť Rakušané jednají o získání libereckého stopera Pavla Košťála.

Voříšek odchází již poněkolikáté

Devětadvacetiletý Voříšek, mistr Evropy do 21 let z roku 2002, odchází ze Sparty již poněkolikáté. V Rakousku působil v letech 2005 až 2007, později hostoval v Mladé Boleslavi, odkud se před rokem vrátil na Letnou. Čtyřnásobný reprezentant odchází s bilancí 173 ligových zápasů, v nichž vstřelil osm branek. V rakouské nejvyšší soutěži dosud odehrál 62 utkání a dal dvanáct gólů.

Nejen triu Voříšek, Došek a Kisel však dny na Letné končí. Sparta se v minulých dnech zbavila také Pavla Mareše. Bývalý reprezentační obránce vytrvale odmítal nabídky jiných klubů a raději hrál ve Spartě za tučnou smlouvu v rezervě. "Došli jsme s Pavlem k dohodě, jeho smlouva u nás byla ukončena. Nyní si hledá nové angažmá," řekl Otava.

Z rezervy ale během ledna zmizeli i další známí hráči, kteří dříve bývali nadějemi pro prvoligový kádr. Letenskou "čistku" odnesl i třiadvacetiletý Ondřej Bíro, jenž nějaký čas hostoval v Českých Budějovicích, kde nasbíral tři ligové starty. Odešel také stoper Patrik Beutel, který před rokem absolvoval zimní přípravu s prvoligovým týmem.

Reklama