Hlavní obsah

Brankář Tomáš Černý byl ve skotské lize vyhlášen hráčem měsíce

Český brankář Tomáš Černý z Hamiltonu byl vyhlášen hráčem měsíce ve skotské lize. Jeho klub získal i obě další ocenění - trenérem měsíce byl zvolen kouč Billy Reid a nejlepším mladým hráčem záložník James McCarthy.

Článek

Naposledy si vysloužili všechna tři ocenění najednou Glasgow Rangers v září 2003. Černý, který je v klubu na ročním hostování z olomoucké Sigmy, výrazně přispěl k tomu, že nováček nejvyšší soutěže letos vyhrál všech šest ligových i pohárových utkání a posunul se na osmé místo v tabulce.

Podle listu The Scotsman by Černý chtěl v Hamiltonu zůstat. Trenér Reid deníku řekl, že jednání jsou v pokročilém stádiu a vyjádřil naději, že bude jasněji během několika týdnů.

"Osobně bych rád zůstal v Hamiltonu ještě sezónu. Moje smlouva se Sigmou končí v roce 2010, ale myslím, že oba kluby se již dohodly na ceně a Hamilton má na mě přednostní právo," řekl třiadvacetiletý brankář.

"Je to skvělý brankář. I když jsme prohrávali, tak byl pro nás oporou," řekl o Černém trenér Reid. "Nedostal gól 495 minut. Jsem si jist, že bude přitahovat pozornost některých větších klubů."

Reklama

Související témata: