Hlavní obsah

Podle rakouských médií může Brücknera nahradit Němec Foda

VÍDEŇ

Českého kouče Karla Brücknera by u rakouské fotbalové reprezentace mohl vystřídat Němec Franco Foda, který vede Sturm Štýrský Hradec. O jeho možném příchodu k národnímu týmu dnes spekulují rakouská média poté, co nový šéf fotbalového svazu Leo Windtner v sobotu na valné hromadě nevyloučil, že Brückner ve funkci předčasně skončí.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Foda nechtěl spekulace komentovat. "Nikdo mě nekontaktoval," uvedl bývalý hráč Kaiserslauternu, Leverkusenu či Stuttgartu, který má na kontě dva zápasy za německou reprezentaci.

Hráčskou kariéru ukončil před osmi lety právě ve Sturmu, kde začal trénovat nejprve amatérské mužstvo a od roku 2006 vede první tým. Momentálně jsou jeho svěřenci v tabulce třetí za Salcburkem a Rapidem Vídeň. Foda má v klubu smlouvu do roku 2010.

"Pokud o bude o Fodu zájem, musejí přijít nejprve za mnou a teprve potom jednat s naším trenérem," vzkázal podle agentury APA představitelům rakouského svazu prezident Sturmu Hans Rinner.

Nový šéf rakouského fotbalu Windtner se chystá v nejbližších dnech sejít s Brücknerem a jejich schůzka může podle všeho ukončit angažmá českého kouče u týmu. "V zásadě platí, že zápas proti Rumunsku 1. dubna bude koučovat on. Ale nechci předjímat výsledky našeho rozhovoru," uvedl Windtner v sobotu.

Brücknerovi svěřenci prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a úvodní jarní kvalifikační zápas proti Rumunsku je zřejmě poslední možností, jak by si mohl bývalý trenér českého národního týmu funkci v Rakousku udržet.

Reklama

Související témata: