Hlavní obsah

Diouf vyfasoval za plivnutí na fanouška už třetí trest

EVROPA

Senegalský útočník Liverpoolu Hadji Diouf zaplatí za plivnutí na fanouška soupeře 5 tisíc liber, což je v přepočtu téměř 240 tisíc korun. Rozhodl o tom soud v Glasgowě. Diouf se neudržel během utkání Poháru UEFA se Celtikem Glasgow a na prohřešek dlouho nezapomene. Byl totiž potrestán již potřetí...

Foto: World Cup Info

Útočník Hadji Diouf v dresu Senegalu.

Článek

Nejdříve mu vedení klubu sáhlo na peníze, když mu sebralo dvoutýdenní plat a pak z rozhodnutí UEFA nehrál ve dvou pohárových utkáních a navíc dostal další flastr ve výši 3400 eur (což činí více než 110 tisíc korun).

"Vzali jsme tyto tresty v úvahu, ale považovali jsme za nutné ukázat, že podobné chování je nepřípustné," vysvětlil další trest šerif Craig McSherry.

K incidentu došlo 13. března ve čtvrtfinálovém zápasu Poháru UEFA mezi Celtikem a Liverpoolem, který skončil remízou 1:1. Diouf tehdy neunesl provokace skotských fanoušků a na jednoho z nich plivl. Za své chování se vzápětí omluvil a vedení Celtiku poslal 30.000 liber určených na charitativní účely podle uvážení funkcionářů.

Kouč Hearts dostal čtyřměsíční distanc

Kouč fotbalistů skotského klubu Hearts Craig Levein nesmí čtyři měsíce vykonávat svou funkci. Fotbalový svaz jej tak potrestal za to, že opakovaně odmítl zaplatit pokutu za urážku rozhodčího.

Svaz mu původně vyměřil pokutu ve výši rovného tisíce liber (asi 45 tisíc korun), ale od té doby ji dvakrát zdvojnásobil, protože Levein odmítl platit. Trenér byl potrestán za to, že v květnu nadával rozhodčímu v zápase, ve kterém jeho svěřenci prohráli s Kilmarnockem.

Sturm Štýrský Hradec odvolal kouče

Fotbalisté rakouského Sturmu Štýrský Hradec, k nimž patří i český záložník Martin Hašek, přišli o trenéra. Vedení klubu totiž po třech měsících propustilo kouče Gilberta Gresse. Uvedla to agentura APA s tím, že bližší okolnosti nejsou známy.

Jedenašedesátiletý Gress se funkce ve Sturmu ujal v červnu, ale jeho pojetí hry neslavilo úspěch. Dvojnásobný mistr rakouské ligy se potácí na dně tabulky a vedení klubu kvůli tomu dokonce potrestalo hráče, kteří museli zaplatit pokutu.

Po sedmi kolech je Sturm s jedním vítězstvím a jednou remízou na předposledním místě tabulky.

Reklama

Související témata: