Hlavní obsah

Necid byl v základní sestavě u výhry CSKA Moskva

MOSKVA

Český fotbalový útočník Tomáš Necid začal nový ročník ruské ligy v základní sestavě CSKA Moskva, na svůj gól ze zápasu Superpoháru však nenavázal. CSKA i tak vyhrál 3:0 na hřišti Saturnu Moskevská oblast, který hrál hodinu o deseti. Českého gólmana Antonína Kinského nejprve střelou z 20 metrů překonal Dzagojev, v závěru dvěma góly zvýšil obránce Ignaševič.

Článek

Necid ve svém prvním utkání ruské ligy odehrál 76 minut, než ho nahradil Krasič. Jeho spoluhráč Luboš Kalouda sledoval zápas z lavičky.

Těsné vítězství 1:0 si na úvod sezóny připsali fotbalisté Samary, v jejímž dresu odehráli celé utkání Jan Koller a Jiří Jarošík. Ani jeden z nich však do sítě Tomsku nezamířil. Na začátku druhé půle se to podařilo Savinovi.

Naopak šlágr mezi Spartakem Moskva a Zenitem Petrohrad vítěze neměl. Spartak, vedený českým kapitánem Martinem Jiránkem, se sice již po dvou minutách dostal do vedení po Sajenkově ráně, čtvrt hodiny nato však srovnal na konečných 1:1 hostující Pogrebňak. Za Zenit odehrál celé utkání Radek Šírl.

Ruská liga - 1. kolo:
Spartak Moskva - Petrohrad 1:1, Tomsk - Samara 0:1, Saturn MO - CSKA Moskva 0:3, Groznyj - Nalčik 1:0.

Reklama