Hlavní obsah

Nizozemské fotbalové kluby Sittard a Kerkrade se nespojí

HAAG

Z plánované fúze nizozemských fotbalových klubů Roda Kerkrade a Fortuna Sittard sešlo. Minulý týden ohlásili zástupci ekonomicky zdecimovaných týmů projekt na sloučení, ten však zkrachoval na tom, že region Limburg odmítl poskytnout slíbenou finanční podporu.

Článek

Představitelé obou týmů se rozhodli pro spojení kvůli tomu, že to byla podle nich jediná možnost, jak v současné ekonomické situaci zachránit alespoň jeden klub. Minulý týden oznámili, že klub se bude podle provincie jmenovat Sporting Limburg a bude ho trénovat současný kouč Kerkrade Harm van Veldhoven.

"Protože náš plánovaný projekt nemá dostatečné finanční zajištění, Fortuna Sittard a Roda JC s okamžitou platností zastavují všechny pokusy o vytvoření nového klubu," uvedla dnes v tiskovém prohlášení komise, jež měla spojení mužstev na starosti.

Představitelé Limburgu tvrdí, že je jim neuskutečněné fúze líto, ale podle nich nebyly splněny podmínky k udělení finanční pomoci. Konec snah o spojení přivítali fanoušci obou klubů, kteří chtěli zachovat nezávislost i s rizikem ekonomického krachu.

Oběma klubům se nyní příliš nedaří ani na trávníku. Roda Kerkrade je v první lize třetí od konce, Sittardu patří v druhé nejvyšší soutěži 17. místo z dvaceti účastníků.

Reklama

Související témata: