Hlavní obsah

Necid pomohl CSKA Moskva přehrát v derby Čechův Lokomotiv

MOSKVA

Fotbalisté CSKA Moskva napravili nepříliš přesvědčivý start do sezóny jasným vítězstvím 4:1 v ligovém derby s Lokomotivem. Pomohl jim k tomu i český reprezentant Tomáš Necid, který nastoupil v základní sestavě a vybojoval přímý kop, z kterého padla úvodní branka zápasu.

Článek

Necid nastoupil ve všech čtyřech zápasů CSKA v lize. Dnes byl podruhé v základní sestavě, v níž nahradil zraněného Brazilce Vágnera Lova. Na hrotu útoku byl vidět, i když na první ligový gól v dresu CSKA nedosáhl. V 35. minutě byl Necid faulován 20 metrů od branky a Dzagojev z nařízeného přímého kopu otevřel skóre.

Osmnáctiletý ruský reprezentant po změně stran přidal i druhý zásah a připsal si již čtvrtý gól v sezoně. Necid opustil hřiště v 70. minutě, kdy ho nahradil nigerijský útočník Maazou. A nedávná posila z belgického Lokerenu navíc v závěru zaznamenala svou premiérovou trefu: Maazou byl u míče dříve než český gólman Marek Čech, který tak poprvé v sezoně prohrál.

Bez porážky po čtyřech odehraných kolech zůstávají jen mistrovská Kazaň a Zenit Petrohrad. Ten však nevyužil šanci vrátit se do čela tabulky, když doma nedokázal vstřelit branku Permu a připsal si jen bod za remízu 0:0. Český reprezentant Radek Šírl kvůli zranění za Petrohrad znovu nenastoupil.

Ruská liga - 4. kolo:
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 4:1, Petrohrad - Perm 0:0, 17:00 Nalčik - Saturn MO.

Reklama