Hlavní obsah

Istanbulské derby nedohráli čtyři vyloučení fotbalisté

ISTANBUL

Bouřlivý závěr mělo istanbulské derby mezi Galatasarayem a Fenerbahce v 27. kole turecké fotbalové ligy. Po celé utkání se střelci obou týmů marně snažili o vstřelení gólu a oživení šancí na titul.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Fotbalisté Galatasaray Istanbul (v žlutočerveném) se perou s hráči Fenerbahce.

Článek

V nastaveném čase pak zklamání z bezbrankové remízy vyústilo v roztržku, po které byli na obou stranách vyloučeni dva hráči. Oba týmy po nerozhodném výsledku ztrácejí na vedoucí Sivasspor shodně osm bodů.

Roztržku zahájil útočník Fenerbahce Lugano, který zezadu vrazil hlavou do Emreho Asika. Vzápětí se do bitky zapojila většina hráčů obou celků. Rozhodčí nakonec vyloučil oba hlavní aktéry a také domácího Ardu Turana a za hosty Semiha Sentürka.

Český útočník Milan Baroš odehrál za Galatasaray celé utkání, ale svou střeleckou formu nepotvrdil. Na kontě má stále 18 zásahů, díky čemuž vede tabulku střelců o dvě branky před Tanerem Güllerim z Kocaelisporu, který v tomto kole rovněž neskóroval.

Turecká liga - 27. kolo:
Eskisehirspor - Ankaraspor 2:0, Genclerbirligi - Konyaspor 1:0, Kayserispor - Denizlispor 2:0, Galatasaray - Fenerbahce 0:0.

Reklama