Hlavní obsah

Petrohradu hrozí kontumace za příliš mnoho cizinců na hřišti

MOSKVA

Fotbalisté Zenitu Petrohrad sice získali v pátém kole ruské ligy bod za remízu 1:1 na stadiónu moskevského Lokomotivu, ale kvůli chybě trenéra Dicka Advocaata jim hrozí kontumační prohra 0:3. Hosté totiž v jednu chvíli hráli se sedmi zahraničními posilami, což odporuje pravidlům.

Článek

Nizozemský kouč poslal v 81. minutě na hřiště Turka Tekkeho místo ruského útočníka Pogrebňaka, a v tu chvíli měl Zenit na ploše sedm cizinců. Podle reglementu letošního ročníku soutěže však může být současně na hřišti jen šest hráčů ze zahraničí.

Advocaat si svůj omyl záhy uvědomil a o tři minuty později stáhl ze hry Chorvata Križanace. Jenže to už bylo pozdě. "Ano, vím, udělal jsem chybu a nesu za ni zodpovědnost. Chtěl jsem původně střídat jinak, ale potom jsem si to rozmyslel a poslal do hry jiného hráče," prohlásil petrohradský trenér po utkání.

Český reprezentant Radek Šírl po zranění kolena z kvalifikačního utkání ve Slovinsku za Zenit znovu nenastoupil. Brankář Lokomotivu Marek Čech inkasoval v utkání jako první, když ho v 58. minutě překonal Kim Tong-džin, za necelou čtvrthodinu však domácí stoper Rodolfo po rohu vyrovnal.

Petrohrad je nyní v tabulce čtvrtý s dvoubodovým odstupem za vedoucí Kazaní. Ruská média však soudí, že se kontumaci nevyhne. Server gazeta.ru v této souvislosti připomněl, že poslední kontumační porážku v první lize utrpěl předloni FK Moskva za neoprávněný start českého obránce Romana Hubníka.

Na druhém místě tabulky je CSKA Moskva po hladké výhře 3:0 nad týmem Chimki, kterému naopak stále patří poslední místo s jediným bodem. Prvním hattrickem sezony se blýskl srbský záložník Miloš Krasič, jeho český spoluhráč Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě a odehrál 71 minut.

Ruská liga - 5. kolo:
Perm - Krasnodar 1:0, Lokomotiv Moskva - Petrohrad 1:1, Chimki - CSKA Moskva 0:3, Kazaň - Dynamo Moskva 3:0.

Reklama

Související témata: