Hlavní obsah

Mišůn je v Celtiku spokojený, i když hraje jen za rezervu

GLASGOW

Výhradně pozitivní pocity vyvolává u českého fotbalového talentu Milana Mišůna dosavadní angažmá v předním skotském celku Celtic Glasgow. A to přesto, že od svého lednového příchodu z Příbrami stále čeká na premiérový start za první tým. Pravidelně však nastupuje za béčko, se kterým vyhrál ligu rezervních celků.

Článek

"Zatím to hodnotím jen pozitivně. Cítím, že jsem fotbalově šel hodně nahoru, jde mi to tady k duhu," uvedl devatenáctiletý Mišůn v rozhovoru pro stránky své zastupující agentury Chovanec Sport Agency.

Dobrou náladu mu nekazí ani fakt, že zápasovou praxi ve Skotsku sbírá jen v zápasech rezervních týmů. "Za rezervu hraju pravidelně, ale pětkrát jsem se dostal už i na lavičku áčka, což je samo o sobě velké plus. Musím na sobě dál makat a mít postupné cíle. Asi nikdo nemohl počítat s tím, že hned začnu pravidelně hrát za áčko," popsal realisticky svou situaci.

Šanci na první start ve skotské Premier League mu vzala i skutečnost, že v zápasech, ve kterých se dostal na lavičku, se Celtiku většinou nedařilo. "Když jsme třeba hráli nerozhodně, trenér tam poslal dalšího útočníka a neměl důvod dávat na hřiště mě jako obránce. Možná kdybychom vedli 4:0," přemítal Mišůn, který však přeci jen byl blízko své premiéry. "Jednou už jsem k tomu byl hodně blízko. Zajeli do našeho levého beka, trenér na mě houkl, ať se jdu rozcvičovat, ale on hrál nakonec po ošetření dál," dodal.

Předělávka na levého stopera

K šanci v utkání mu zatím nepomůže ani to, že je nyní schopen hrát na dvou postech - vedle své obvyklé pozice levého beka ho ve Skotsku zkouší i na místě stopera. "Předělali mě na levého stopera. Asi to tak chtěli... Ale nemám s tím problém, hrát můžu oba posty," mínil odchovanec příbramského fotbalu, o kterého se zajímal i slavný AC Milán.

Na stoperu nastupuje i za rezervní tým v zápasech, které jsou pro Mišůna velkou zkušeností, i když jde pouze o soutěž B-týmů. "Zápasy mají poměrně velkou kvalitu, protože řada týmů posílá do rezerv rozehrát fotbalisty z áčka," řekl Mišůn, který svými výkony pomohl Celtiku soutěž rezerv vyhrát. "Titul jsme si zajistili tři kola před koncem po výhře 1:0 na hřišti Rangers. Hrálo se na hlavním stadionu Ibrox Park a přišlo tam asi 3500 fanoušků. Byl to nádherný zápas. Vzadu jsme to uhráli na nulu, dali jsme v sedmdesáté minutě gól a byla to paráda," zářil Mišůn.

Nadšený je i z toho, jak se k němu chovají největší hvězdy týmu. "Nejvíce tu zbožňují Japonce Nakamuru. Pak asi brankáře Boruce a útočníka McDonalda. Jsou to ale normální kluci, na nic si nehrají. Když chci, můžu za nimi přijít a zeptat se. Rozhodně nad mladými hráči neohrnují nos. Třeba od Boruce jsem chtěl dres. Šel jsem ho o něj poprosit a druhý den mi ho přinesl," vzpomínal na svou zkušenost s polskou brankářskou hvězdou.

Reklama