Hlavní obsah

Slavia chce znovu skončit před Spartou

Martin Kézr

Hokejisté pražské Slavie vyráží za obhajobou titulu v oslabené sestavě, neboť do ciziny odešli klíčoví hráči Kadlec, Hejda či Duda. Přesto se mistr chce pohybovat na předních příčkách tabulky a hlavně skončit před svým pražským rivalem Spartou.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Hokejisté Slavie na jednom z prvních tréninků před sezónou

Článek

Plány pro nadcházející extraligová klání klub prezentoval na staveništi Haly Sazka, kde chce hrát od příští sezóny trvale. "Jsme na dobré cestě vyjednat tu podmínky pronájmu. Navíc jsme si slíbili, že bychom v rámci zkušebního provozu haly odehráli už během března nějaký zápas letošního play-off. Zimní stadión v Edenu nám pak zůstane jako tréninková plocha," prozradil prezident klubu Miroslav Tvrdý s tím, že z letošního rozpočtu 97 miliónů korun jde zhruba polovina na platy a odměny hráčů.

Vedle tři zmíněných hvězd opustili Slavii po ukončeném hostování i plzeňští Posmyk s Krátoškou a budějovický Sailer. Nahradit by jej měli centr Martinec, jenž přišel výměnou za Ujčíka ze Sparty, navrátilec z ruské ligy Čermák, zkušený obránce Kuntoš a Slováci Droppa, Chrenko a Schneider, kterého ale zranění na tři týdny vyřazuje ze hry.

Nejvíc se bude spoléhat na Málka

Úvod sezóny nestihne ani obránce Kolařík se zlomeným prstem. "Malinko se rozhodilo jádro mužstva, ale nechci dělat paniku, určitě se tým dá rychle dohromady a bude hrát v extralize znovu důstojnou roli," tvrdí trenér Vladimír Růžička

O úspěšnosti sezóny podle něj rozhoduje až play-off. "Od úvodního kola ale musí tým předvést maximální nasazení, dát do hry více srdce a doslova se na ledě vyždímat. Nahradit elitní obrannou dvojici nebude snadné, naštěstí máme velkou výhodu, že se můžeme opřít o vynikajícího brankáře Málka, který umí chytat pod tlakem," doplnil kouč, podle nějž se Slavia dostala do pozice, kdy z ní mají soupeři respekt.

Za hlavního favorita soutěže však Růžička považuje Pardubice. "Stále se posilují, teď získaly Dopitu a je vidět, že titul hodně chtějí. Liga bude určitě hodně vyrovnaná a tím snad i divácky atraktivní. Ve vyřazovací části rozhoduje momentální forma, kterou jsme měli na jaře skvělou, ale i letos chceme každého protivníka potrápit a hlavně musíme zase skončit před Spartou, abychom byli znovu králi Prahy," usmál se trenér.

Ideální sestava:
Málek - Kučera, Pojkar, Droppa, Novák, Kuntoš, Graňák, Kolařík - Beránek, Martinec, Tomica Hruška, Čermák, Sup Fadrný, Antoš, Šaffer Jaroš, Kopecký, Dlouhý Klepiš, Chrenko.

Reklama

Související témata: