Hlavní obsah

VIDEO: Za premiérový gól v ruské lize si Necid vysloužil od Zika pochvalu

zp,dosSport.cz

Konečně se dočkal. V sedmém ligovém zápase v dresu CSKA Moskva vstřelil mladý český fotbalový legionář Tomáš Necid první gól v ruské nejvyšší soutěži. Šlo přitom o trefu v ostře sledovaném moskevském armádním derby mezi Dynamem a CSKA, jež se hrálo na stadiónu v Chimkách na Den vítězství.

Článek

Pro Moskvu bylo armádní derby mezi Dynamem a CSKA velkou událostí. Hrálo se o špici tabulky a navíc na Den vítězství, čemuž odpovídala atmosféra i třeba ceny vstupenek. Lístek na hlavní tribunu - mimochodem vyzdobenou transparenty „Zdravíme veterány druhé světové války“ - přišel na 2000 rublů, což je v přepočtu asi 1200 korun.

Domácí Dynamo bylo sedmdesát minut lepším týmem, mělo převahu, dostalo se i do vedení, jenže v závěru se brazilskému trenérovi ve službách CSKA Moskva Zikovi povedl mistrný tah. V 74. minutě poslal na trávník Necida a ten za čtyři minuty hlavou vyrovnal, v poslední minutě pak vstřelil Berezuckij vítězný gól.

„Moje mužstvo znovu potvrdilo vysokou morálku. Je snadné vyhrát zápas, který se vyvíjí příznivě, ale daleko těžší je zvládnout střetnutí, jež má vývoj nepříznivý. My se drželi své hry, která se mně mimochodem velice líbila, a proto jsme vyhráli,“ glosoval armádní derby Zico a pochvalně se zmiňoval o mladém Necidovi. „Jeho vyrovnávací branka byla velice důležitá, neboť vývoj zápasu otočila. Potvrdil, že trémou či nervozitou rozhodně netrpí a že se umí dostávat do gólových situací a proměňovat je.“

Souboj Dinama a CSKA bude mít už ve středu pokračování, neboť obě mužstva se utkají v Ruském poháru.

Tomáš Necid dal zatím ve službách CSKA Moskva tři góly - jeden v ruském Superpoháru, druhý v ruském poháru a teď premiérový v lize.

Jak si o víkendu vedli čeští reprezentanti v evropských ligách:
Brankáři:
Petr Čech - Po Lize mistrů si aspoň trochu spravil chuť. Chelsea vyhrála derby na Arsenalu jasně 4:1, chytal velmi dobře a vyřešil několik šancí.
Jaroslav Drobný - Další zápas s nulou, o niž se také sám zasloužil. Hertha porazila Bochum 2:0 a už je znovu jen bod od prvního místa.
Martin Vaniak - Odchytal 400. ligový zápas, v němž byl absolutně bez práce. Slavia porazila České Budějovice 2:0 a je malý krůček od titulu.
Obránci:
Zdeněk Grygera - V bitvě o druhé místo odehrál celý zápas. Jeho Juventus remizoval na půdě AC Milán 1:1, na soupeře tak stále ztrácí čtyři body.
Marek Jankulovski - Proti Grygerovi si nezakopal, po celý zápas zůstal jen na lavičce AC Milán.
Michal Kadlec - Byl aktivní, za nepříznivého stavu z obrany podporoval útok. Leverkusen nakonec aspoň remizoval s Bielefeldem 2:2.
Zdeněk Pospěch - Menší zranění už vyléčil, byl aktivní a FC Kodaň doma porazil Nordsjaelland 3:1.
David Rozehnal - Hrál, ale moc Laziu nepomohl. Po porážce 1:3 s Udine tak Římané zůstávají v polovině tabulky.
Marek Suchý - V rámci rozsáhlých změn v sestavě nastoupil jako defenzivní záložník. Hrál velmi dobře a Slavia porazila Jihočechy 2:0.
Záložníci:
David Jarolím - Nedá se nic dělat, Brémy jsou pro Hamburk osudovým soupeřem. Vyřadily ho ve dvou pohárech a v lize ho porazily 2:0. Kapitán navíc vyfasoval desátou žlutou kartu v lize.
Jaroslav Plašil - Pamplona v bitvě o záchranu znovu prohrála, tentokrát 0:3 v Getafe. Hrál celý zápas a vysloužil si žlutou kartu.
Jan Polák - Kvůli disciplinárnímu trestu vynechal zápas Anderlechtu s Roeselare (3:1).
Libor Sionko - V sestavě FC Kodaň se znovu vůbec neobjevil.
Radek Šírl - Po zranění ve Slovinsku si poprvé připsal aspoň symbolickou minutu, Petrohrad porazil Samaru 2:0.
Útočníci:
Roman Bednář - Seděl jen na lavičce náhradníků. West Bromwich ještě žije, porazil Wigan 3:1.
David Lafata - Na Bohemians dal svůj osmý gól v sezóně, jenže Jablonec nakonec stejně prohrál 3:4.
Tomáš Necid - První gól v ruské lize! Na hřiště přišel v 74. minutě a po čtyřech minutách hlavou vyrovnal na 1:1. CSKA Moskva nakonec derby na Dynamu otočil a vyhrál 2:1.

Reklama

Související témata: