Hlavní obsah

Útočník Hamdáví byl zvolen nejlepším hráčem nizozemské ligy

Nejlepším hráčem nizozemské fotbalové ligy byl jmenován útočník mistrovského Alkmaaru Munír Hamdáví. Nizozemec s marockými kořeny si ocenění vysloužil mimo jiné tím, že se s 23 góly stal nejlepším ligovým střelcem, takže měl lví podíl na prvním titulu Alkmaaru po 28 letech.

Článek

Čtyřiadvacetiletý kanonýr se stal prvním hráčem Alkmaaru v historii, který Zlatou kopačku obdržel. Především v podzimní části sezóny byl k nezastavení a pomohl klubu vybudovat si náskok, který nasměroval tým k titulu. V závěru sezony sice Hamdávího v čele tabulky střelců dohnal Luis Suárez z Ajaxu Amsterodam, ale v posledním kole Hamdáví svým 23. gólem rozhodl o koruně pro krále střelců.

Povedené výkony Hamdávího katapultovaly i do reprezentace. Přestože je rodilým Nizozemcem, rozhodl se nastupovat za Maroko, odkud pocházejí jeho rodiče. Zahrál si tak i v únorovém přátelském utkání s Českou republikou.

V minulé sezóně se nejlepším hráčem ligy stal obránce John Heitinga, který poté přestoupil z Ajaxu Amsterodam do Atlétika Madrid.

Reklama

Související témata: