Hlavní obsah

Šachtar dostane za "útěk" Matuzalema 12 miliónů eur

LAUSANNE

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) v úterý nařídila Realu Zaragoza zaplatit Šachtaru Doněck dvanáct miliónů eur (320 miliónů korun) za předloňský přestup brazilského fotbalisty Matuzalema.

Článek

Nyní osmadvacetiletý záložník odešel do španělského klubu přesto, že měl s ukrajinským celkem platnou smlouvu. Vedení Šachtaru požadovalo odstupné 25 miliónů eur, které bylo zakotveno v hráčově pětiletém kontraktu. Zaragoza však tuto sumu odmítla zaplatit, a proto se doněcký klub obrátil na FIFA.

Mezinárodní fotbalová federace před rokem rozhodla, že Šachtar obdrží 6,8 miliónu eur. S tím se však ukrajinský tým nespokojil a podal stížnost k CAS. Arbitráž rozhodla den před finále Poháru UEFA, v němž Šachtar nastoupí proti Werderu Brémy.

Matuzalem přišel do Doněcku v roce 2004 z Brescie za téměř 19 miliónů dolarů a stal se nejdražším hráčem ukrajinské ligy. Šachtaru pomohl ke dvěma ligovým titulům a dokonce nastupoval s kapitánskou páskou. V Zaragoze se mu zdaleka tolik nedařilo a nyní je na hostování v Laziu Řím.

Reklama

Související témata: