Hlavní obsah

Sběratel fotbalových titulů Sionko slavil titul u televize

KODAŇ

V počtu titulů marně nahání svého někdejšího spoluhráče Jiřího Jarošíka, přesto se z českého fotbalisty Libora Sionka stává už vyhlášený sběratel trofejí. Jeho tým FC Kodaň v neděli získal mistrovský titul, ve čtvrtek vyhrál Dánský pohár, a tak Sionka i jeho parťáka Zdeňka Pospěcha čeká dlouhá noc při bujarých oslavách "double".

Článek

Sionko nedělní výhru 1:0 na půdě Esbjergu sledoval pouze u televize, neboť kvůli nataženému stehennímu svalu pro něj sezóna skončila již před týdnem.

"Je to tříhodinová cesta autobusem, a tak jsem zůstal doma u televize. Ale oslavy si ujít nenechám, každou chvíli mi má volat Zdenda Pospěch a vyrazíme s manšaftem někam do města," řekl dvaatřicetiletý český reprezentant, který kvůli zranění přijde i o start v přípravném utkání s Maltou. "S trenérem Strakou jsem mluvil, ale bohužel tentokrát nemohu kvůli zranění dorazit," uvedl fotbalista.

Tituly z Česka, Rakouska a Dánska

Sionko získal titul již ve třetí zemi. Radoval se se Spartou Praha, dvakrát v Rakousku v dresech Austrie i Štýrského Hradce a nyní slaví triumf na severu Evropy, kde by měl na základě nedávno prodloužené smlouvy vydržet ještě dva roky. "Věřím, že mi bude i nadále přát zdraví. Drobné potíže jako nyní k tomu patří. Věřím ale, že na letní přípravu budu stoprocentně v pořádku," řekl Sionko.

V Dánsku zůstane s rodinou ještě do začátku června. "Poslední zápas hrajeme 1. června, ale potom vyrazíme domů. Máme tam dost práce, v Praze nás čeká stěhování do nového bytu," uvedl.

Kvůli stěhování nepočítá ani s dlouhou dovolenou. "Pokud se nám podaří přestěhovat rychle, možná vyrazíme někam na poslední chvíli, třeba k nějakému lázeňskému pobytu. Ale raději to ještě moc neplánujeme," řekl fotbalista, který v dánské lize nastoupil v letošní sezóně k 23 zápasům a vstřelil čtyři branky.

Reklama

Související témata: