Hlavní obsah

Pudil vyhrál pohár a celý Genk byl na nohou

Jan KrůtaPrávo

Oslavy až do rána, deset tisíc fanoušků ve městě. Celý Genk byl v sobotu v noci i v neděli na nohou. Fotbalisté z tohoto města vyhráli totiž Belgický pohár, když ve finále v Bruselu porazili Mechelen 2:0. S Genkem slaví i Daniel Pudil, který se v klubu dočkal hned ve své první sezóně cenné trofeje.

Článek

„Byla to fantazie,“ jásal český levý záložník, který nastoupil v základní sestavě a měl lví podíl na druhém gólu. „Střílel jsem zdálky, gólman to jen vyrazil a náš útočník Ogunjimi doklepával balón do prázdné branky,“ líčil čtyřiadvacetiletý fotbalista. „Pomohlo nám, že soupeř hrál od 30. minuty o deseti. Jejich stoper byl vyloučen za faul,“ prozradil.

Když zápas na národním stadiónu před 45 000 diváky skončil, hráči si užívali slastné pocity šampiónů. „Byla to ta nejlepší odměna pro naše fanoušky, kterých přijelo přes dvacet tisíc. Dostali jsme pohár, každý z hráčů pak malou kopii trofeje. Snad hodinu jsme slavili na hřišti. A pak se jelo do Genku, což je asi hodina autobusem. Šampaňské teklo proudem. Když jsme dorazili ve tři čtvrtě na dvě do města, čekalo tam asi deset tisíc lidí. Bylo to neuvěřitelné. Bylo tam pro nás nachystané pódium a všichni si to užili,“ rozplýval se Pudil druhý den po triumfu.

Do postele se dostal v šest hodin ráno. „Mám z trofeje velikou radost, protože jsem nikdy v kariéře pohár nevyhrál. A navíc jsme si zajistili účast v pohárové Evropě, což byl cíl, protože ligu jsme si v závěru pokazili. Dá se říct, že nám ta trofej zachránila sezónu,“ dodal Pudil. Včera se ještě jednou zvládl pozdravit s fanoušky na dalším díle oslav, stihl krátce pohovořit s novým trenérem, jenž mužstvo přebírá, a pak už se vydal s přítelkyní domů do Čech.

„Byla to nádherná tečka. Teď bych si ještě přál dostat se do nominace reprezentace. Trenér Straka mi asi před týdnem volal a vyptával se, jak se cítím. Byl bych šťastný, kdybych se do nároďáku zase vrátil,“ přiznal Pudil.

Reklama

Související témata: