Hlavní obsah

Fotbalový brankář Laštůvka ve West Hamu končí

LONDÝN

Český fotbalový brankář Jan Laštůvka ve West Hamu skončil. Šestadvacetiletý gólman, který se za celou sezónu přes anglického reprezentanta Roberta Greena nedostal v ligovém utkání do branky londýnského klubu, se z hostování vrací zpátky do Šachtaru Doněck.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

I když Laštůvka nastoupil za první tým Kladivářů jen jednou v pohárovém zápasu ve Wartfordu, klub by se nebránil pokračování spolupráce. To však znovu zhatily přemrštěné finanční požadavky ukrajinského klubu, ve kterém má Laštůvka ještě dvouletou smlouvu. "S trenérem Zolou jsme si o tom normálně povykládali. Říkal, že by si mě v mužstvu rád nechal i na další sezónu, ale že klub si nemůže dovolit za mě dát tolik peněz, které požaduje Šachtar," řekl v úterý ČTK Laštůvka.

Podle některých zdrojů je Laštůvka k mání za zhruba tři milióny eur. "Nebudu komentovat částku, ale je skutečně dost vysoká na to, že jsem vlastně celý rok nechytal," dodal Laštůvka, jenž do Londýna přišel po loňském hostování v bundesligové Bochumi.

V Doněcku Lašťůvka pravděpodobně nezůstane

Z dvojice českých brankářů tak ve West Hamu znovu zůstane jen mladý reprezentant Marek Štěch, který na jaře hostoval ve čtvrté anglické lize.

Bývalý ostravský gólman se zatím formálně vrátí do Doněcka. Pravděpodobnost, že by si v Šachtaru znovu získal místo mezi tyčemi ale není vysoká, protože čerstvý vítěz Poháru UEFA kvůli povinnému nasazování minimálně čtyř cizinců do ligových utkání preferuje mezi brankáři Ukrajince včele s reprezentantem Andrijem Pjatovem.

"Mám tam smlouvu, tak se tam vrátím a uvidím, jaké se mnou mají záměry. Zatím jsme se o tom nebavili. Kde budu v další sezóně, to je ale opravdu ve hvězdách," řekl Laštůvka, který zatím má jednu konkrétní nabídku od předního českého klubu.

Česká kolonie se v londýnském klubu může rozpadnout úplně. Otazníky visí i nad působením Radoslava Kováče, jemuž končí hostování ze Spartaku Moskva. Klub má na záložníka sice opci, ale může se stát, že i v jeho případě suma kolem tří až čtyř miliónů eur, kterou žádá ruský gigant, přesáhne ekonomické možnosti Kladivářů.

Reklama

Související témata: