Hlavní obsah

Koller skóroval počtvrté v sezoně, Samaře však do čela nepomohl

Útočník Jan Koller zařídil svým čtvrtým gólem v letošním ročníku ruské ligy fotbalistům Samary remízu 1:1 s FK Moskva. Vítěz tohoto zápasu se mohl posunout do čela neúplné tabulky, kterou vede mistrovská Kazaň.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary.

Článek

Koller po více než měsíčním střeleckém půstu odpověděl v 17. minutě na úvodní gól Alexandra Samedova, jenž otevřel skóre po jedenácti minutách hry. V dalších šancích český kanonýr i za přispění tvrdých zákroků hostující obrany neuspěl. Koller odehrál celý zápas stejně jako jeho spoluhráč Jiří Jarošík.

Na rozdíl od nich se v sobotu mohl radovat z vítězství gólman Marek Čech z Lokomotivu Moskva, který porazil v derby Spartak 2:1. Ve vypjatém duelu padly tři červené a osm žlutých karet. Jednou byl v závěru napomínán i obránce Spartaku Martin Jiránek, který předtím v 37. minutě neubránil Alexandra Minčenkova, jenž dal druhý gól Lokomotivu.

Výhru slavil Radek Šírl s Petrohradem, který porazil 2:0 Krasnodar. Český reprezentant odehrál proti nováčkovi ruské ligy celé utkání.

Ruská fotbalová liga - 11. kolo:
Tomsk - Dynamo Moskva 2:3, Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva 2:1, Petrohrad - Krasnodar 2:0, Rostov na Donu - Groznyj 1:1, Samara - FK Moskva 1:1 (za domácí gól Koller).

Reklama

Související témata: