Hlavní obsah

Sivok se Zápotočným mají s Besiktasem turecký titul

Fotbalisté Besiktasu vybojovali turecký titul. Na jedenáctém ligovém prvenství v historii a prvním od roku 2003 se podíleli i čeští obránci Tomáš Zápotočný a Tomáš Sivok. Ten byl na hřišti i při sobotní rozhodující výhře 2:1 v posledním kole nad Denizlisporem, díky čemuž Besiktas navýšil svůj náskok na čele tabulky před druhým Sivassporem na pět bodů.

Článek

Sivok a Zápotočný tak zvýšili počet českých fotbalistů, kteří v této sezóně vybojovali mistrovský titul v některé ze zahraničních evropských lig, na dvanáct. Oba k titulu přispěli v sezoně dvěma góly.

Besiktas vybojoval přímou účast v Lize mistrů, druhý Sivasspor si zahraje 3. předkolo nejprestižnější evropské soutěže. Kvalifikaci o Evropskou ligu si pak zahrají Trabzonspor a Fenerbahce.

Až páté místo bez evropských pohárů patří Galatasarayi Istanbul, v jehož dresu zářil v tomto ročníku český útočník Milan Baroš. Ten se s 20 góly stal nejlepším střelcem ligy. Galatasarayi k posunu na čtvrtou příčku nepomohlo ani dnešní vítězství 2:1 nad druhým Sivassporem.

Do druhé ligy sestoupili Hacettepe, Kocaelispor a Denizlispor.

Turecká liga - 34. kolo:
Antalyaspor - Ankaragücü 1:0, Büyüksehir - Bursaspor 0:1, Denizlispor - Besiktas 1:2, Galatasaray - Sivasspor 2:1, Genclerbirligi - Kayserispor 0:4, Konyaspor - Ankaraspor 3:0, Trabzonspor - Fenerbahce 1:2.

Reklama