Hlavní obsah

CSKA v deseti vyhrál Ruský pohár, Necid má další trofej

MOSKVA

Fotbalisté CSKA Moskva obhájili Ruský pohár. Ve finále v neděli porazili mistrovskou Kazaň těsně 1:0, i když hráli téměř celý zápas v deseti. Útočník Tomáš Necid tak během krátkého působení v armádním klubu získal už druhou trofej. V březnu rozhodl bývalý kanonýr Slavie jedinou brankou v prodloužení zápas s Kazaní o Superpohár.

Článek

Tentokrát se Necid do hry nedostal. Hrdinou utkání se stal záložník Jevgenij Aldonin, který dal jediný gól zápasu až v nastaveném čase. Fotbalisté CSKA přitom hráli už od 13. minuty v oslabení, poté co dostal Pavel Mamajev červenou kartu za faul na Alejandra Domingueze.

Kazaň měla v utkání převahu, ale CSKA podržel několika výbornými zákroky reprezentační gólman Igor Akinfejev. Po rozdělení SSSR vyhrál moskevský klub národní pohár popáté, stejný počet trofejí získal v dobách Sovětského svazu.

I Necid měl na pohárovém triumfu svůj podíl. V dubnu rozhodl jediným gólem čtvrtfinálové derby s Lokomotivem. V semifinále s Dynamem Moskva sice v penaltovém rozstřelu svůj pokus neproměnil, ale jeho tým postoupil po výhře 6:5.

Finále Ruského fotbalového poháru v Moskvě:
CSKA Moskva - Rubin Kazaň 1:0 (90.+1 Aldonin).

Reklama