Hlavní obsah

Barošovi se chystá konkurence, kouč Rijkaard chce v Galatasarayi Babela

Nový kouč fotbalistů tureckého Galatasaraye Frank Rijkaard dlouho s hledáním posil neotálel a už si vyhlédl prvního hráče. Zbystřit by měl hlavně český kanonýr istanbulského klubu Milan Baroš, neboť právě na jeho post chce Nizozemec přilákat Ryana Babela z Liverpoolu.

Článek

Na lavičku jednoho z nejslavnějších tureckých klubů usedl Rijkaard na začátku června, když u týmu vystřídal Bülenta Korkmaze. Jen co trenér vítěze Ligy mistrů 2006 Barcelony do Istanbulu přijel, začal se poohlížet po posilách. Ty by Galatasaray měly vytáhnout na lepší než letošní páté místo.

Podle Daily Mail si jako první posilu vyhlédl šestačtyřicetiletý nizozemský kouč krajana Ryana Babela, jenž od roku 2007 obléká dres anglického Liverpoolu. Barošův konkurent se má stát největší letní posilou a z Turecka na něj údajně přišla nabídka za osm miliónů eur (zhruba 251 miliónů korun).

Od svého příchodu z Ajaxu je Babel v Liverpoolu čím dál více rozezlený, neboť mu kouč Rafael Benitez příliš prostoru na trávníku nedaroval. Sám hráč se před časem nechal slyšet, že by jej lákal přestup do Španělska či Itálie, kdyby nepřišla nabídka z jiného týmu Premier League.

Reklama

Související témata: