Hlavní obsah

Nizozemský fanoušek dostal za narušení minuty ticha zákaz vstupu

UTRECHT

Nizozemský fotbalový fanoušek bude pykat za výkřiky během minuty ticha. Muž, který v květnu během ligového zápasu mezi Utrechtem a Feyenoordem Rotterdam narušil smuteční akt za sedm obětí neúspěšného atentátu na královnu Beatrix, odešel v pátek od soudu s pětiletým zákazem vstupu na stadión.

Článek

Výtržník krátce po začátku smutečního aktu začal hlasitě křičet. Svým chováním pobouřil okolní fanoušky, kteří pak ochotně pomohli vedení klubu při pátrání po jeho identitě. "Jasně jsme tím vyjádřili, že takové chování v ochozech tolerovat nebudeme. Dotyčný nakonec projevil lítost nad svým jednáním a omluvil se i klubu," citovala agentura AP ředitele Utrechtu Jana Willema van Dopa.

Minuta ticha se o prvním květnovém víkendu držela přede všemi zápasy nizozemské ligy. Čtyři dny před tím během státního svátku zaútočil na královnou Beatrix atentátník, který se pokusil svým automobilem prorazit zdravící dav a trefit autobus, v jehož horním patře se nacházela královská rodina. Záměr mu sice nevyšel, autobus minul a sám později podlehl zraněním, ještě předtím ale zabil sedm přihlížejících.

Reklama

Související témata: