Hlavní obsah

Fukal si po odchodu z Jablonce rakouský Kapfenberg pochvaluje

JABLONEC

Před rokem odcházel fotbalový stoper Milan Fukal za neradostných okolností z Jablonce. Přijal angažmá v rakouském Kapfenbergu.„S tím odchodem jsem se už vypořádal. Musel jsem severočeský klub opustit z nějakých důvodů, které bych nechtěl už komentovat. Jabloneckou kapitolu jsem uzavřel, ale pořád jsem byl v kontaktu s bývalými spoluhráči. Například s Lafatou a Zábojníkem i dalšími,“ svěřil se pro Sport.cz zkušený střední obránce.

Foto: Josef Pešout, Právo

Milan Fukal

Článek

„V Rakousku jsem se dal i zdravotně do kupy po operovaném menisku. Jsem na tom dobře a cítím se spokojeně. S Kapfenbergem jsme se zachránili v první lize. To byl hlavní cíl nováčka, který postoupil dost nečekaně. Skončili jsme osmí před Mattersburgem a Altachem s exteplickými hráči Junem a Voříškem. Jistotu setrvání v lize jsme měli už asi sedm kol před koncem sezóny. Takže závěr proběhl docela v pohodě,“ usmíval se Fukal, který v Kapfenbergu působí společně s českým spoluhráčem Patrikem Sieglem z Brna. „Myslím, že jsme oba zvládli ten první rok úspěšně. S Patrikem si rozumíme na hřišti, docela to klape. Vytvořili jsme si tam slušnou pozici v mužstvu,“ tvrdil stoper.

Úroveň rakouské ligy není špatná

Jaká je podle Fukala rakouská liga? „Jsou v ní kvalitní i podprůměrné zápasy, stejně asi jako u nás. Ke špičce patří souboje Salcburku s Rapidem. Celková úroveň není špatná. Já jsem s ní spokojený. V Kapfenbergu jsem i s rodinou a během sezóny jsem se ani jednou nedostal domů do Jablonce, takže jsem českou ligu neviděl,“ pravil někdejší reprezentant.

Exjablonecký fotbalista již zahájil přípravu na novou sezónu. „Z Rakouska jsem si odskočil do Čech jen kvůli exhibici v Chuderově u Ústí nad Labem, abych se potkal s některými kluky, co hrají také v zahraničí,“ dodal Fukal.

Reklama

Související témata: