Hlavní obsah

Lengyel je v Rostově spokojen

Už pět sezón v ruském fotbale má za sebou obránce, či záložník Roman Lengyel. Někdejší hráč Českých Budějovic, Sparty a Teplic září v dresu nováčka tamní nejvyšší soutěže FK Rostov na Donu.

Článek

„S Krasnodarem, kam jsem přišel ze Saturnu Ramenskoje za trenéra Chovance, jsme se pohybovali mezi druhou a první ligou. Po posledním postupu se ale změnilo vedení a nedohodl jsem se na podmínkách. Jsem rád, že jsem podepsal Rostovu, který je také na jihu Ruska. Zatím nám to docela jde, jsme osmí v tabulce, což nikdo nečekal,“ svěřil se třicetiletý fotbalista, který si ruskou štaci pochvaluje.

„Nebudeme si nic nalhávat. Finanční ohodnocení i zájem o fotbal je tam úplně jiný než u nás. Točí se velké peníze, lidi jsou do fotbalu nadšení. Mediální zájem je obrovský. Hrajeme před plným stadionem s patnácti tisíci diváky,“ líčil Lengyel, který si cení úspěšných výsledků. „Naposledy před krátkou letní přestávkou jsme vyhráli na půdě mistra v Kazani, sehráli jsme kvalitní zápas se Zenitem Petrohrad. Naši fanoušci byli spokojení,“ povídal fotbalista, který patří v Rostově do kolonie legionářů. „V mužstvu je asi šest hráčů z bývalé Jugoslávie a kapitán reprezentace KLDR, která postoupila na mistrovství světa. Ale jsme týmem bez hvězd, spoléháme spíš na kolektivní pojetí,“ přiblížil Lengyel.

I přes delší období v cizině rád vzpomíná na předešlá angažmá v české lize. „S Teplicemi jsme v roce 2003 vyhráli Pohár ČMFS. Zahrál jsem si evropské poháry. Dlouho jsem byl v kontaktu s Pavlem Verbířem, ale už na to není čas. Nebýt Teplic, asi bych se nedostal do zahraničí,“ uvedl fotbalista, který se v sobotu představil na exhibici v Chuderově u Ústí nad Labem, pořádané Jiřím Jarošíkem. „Brzy se ale musím vrátit do Rostova, kde mám ještě na rok a půl smlouvu. A po jejím skončení bych možná znovu uvažoval o české lize, ale to jedaleko,“ uzavřel Lengyel.

Reklama

Související témata: