Hlavní obsah

Tři miliardáři v bitvě o Manchester United

MANCHESTER

Tři miliardáři se ucházejí o ruku nejbohatšího anglického fotbalového klubu Manchesteru United, píše list The Observer. Má se jednat o ruského oligarchu, podobného majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi, dalšího Evropana a boháče ze Středního Východu.

Foto: ČTK

Chrám Manchesteru United - další ruské hájemství?

Článek

Všichni se prý již pídili po informaci, jak klub ovládnout. Vedení 'Reds' ale jakékoliv spekulace o prodeji klubu odmítá.

Nabídky přitom podle listu nejsou špatné - nejmenované zdroje uvádějí, že se pohybují okolo 600 miliónů liber (což je v přepočtu zhruba 27 miliard korun). Jen fámy, zní z Old Traffordu. Řeči ale nabraly na síle, zvláště poté, když 'rudou' bárku opustil výkonný šéf Peter Kenyon a zamířil právě za ruskými milióny do Chelsea.

V Anglii vlastní cizinci nejen londýnský klub, ale i jiné dva fotbalové celky - Mohammed Al-Fayed ovládá Fulham, Srb Milan Mandaric je zase pánem v Portsmouthu. Ani jeden z nich však nerozpoutal takové vlny vášní, jako se to letos v létě podařilo Abramovičovi v Chelsea. Ruský magnát utratil během kratičkého panování okolo pěti miliard korun za jedenáct nových hráčů. A podobné nákupní 'orgie' by možná přivítali i fanoušci slavných United.

Reklama

Související témata: