Hlavní obsah

Metzelder údajně přestoupil z Realu Madrid do Besiktase Istanbul

MADRID

Čeští obránci Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný dostanou v kádru fotbalistů Besiktase Istanbul výraznou konkurenci. Podle španělského deníku Marca se turecký celek dohodl na angažmá s německým stoperem Christopherem Metzelderem z Realu Madrid. Přestupní částka dosud není známa, hráč by však měl podepsat smlouvu na tři roky.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Německý obránce Realu Madrid Christoph Metzelder brání útočníka Valencie Davida Villu.

Článek

Osmadvacetiletý Metzelder patří k nejlepším německým obráncům. Podle odborníků měl předpoklady pro to, aby se zařadil mezi nejlepší stopery světa, ovšem kariéru mu zhatila častá zranění. I kvůli nim se nedokázal naplno prosadit do základní sestavy Realu Madrid, kam před dvěma roky přestoupil z Dortmundu.

Real navíc minulý týden dotáhl příchod Raúla Albiola z Valencie a z hostování v Santanderu se vrací Ezequiel Garay, a tak Metzelder raději zvolil změnu dresu.

V Besiktasi by sedmačtyřicetinásobný německý reprezentant mohl vytvořit stoperskou dvojici se Sivokem, který v minulém ročníku táhl obranu tureckého mistra. Naopak pro Zápotočného to ještě zhorší šanci na základní sestavu, ze které v průběhu sezony vypadl.

Reklama