Hlavní obsah

Ševčenko by se mohl vrátit do Dynama Kyjev

KYJEV

Útočník Chelsea Andrej Ševčenko by se mohl vrátit do Dynama Kyjev. Angažmá někdejšímu nejlepšímu fotbalistovi Evropy nabídl prezident ukrajinského klubu Ihor Surkis s tím, že po ukončení kariéry by se Ševčenko stal součástí realizačního týmu.

Článek

"Jeho reakce byla velmi pozitivní. Teď už záleží jenom na něm," citovala v pátek Surkise agentura Reuters. "Andrij je teď na dovolené, takže očekávám, že se rozhodne během příštího měsíce," dodal.

Pokud by Ševčenko do Dynama zamířil, vrátil by se do mateřského klubu, kterému pomohl k pěti ligovým titulům za sebou, po deseti letech. Z Kyjeva odešel v roce 1999 do AC Milán, v jehož dresu vyhrál v roce 2003 Ligu mistrů a o rok později získal i prestižní Zlatý míč.

Před třemi lety ale kariéra ukrajinského reprezentanta začala klesat. Za 30 miliónů liber ho koupila Chelsea a Ševčenko se stal nejdražším hráčem v historii klubu. V londýnském celku se však vůbec neprosadil a před uplynulou sezonou se vrátil do Milána na hostování. Ani tam se mu však nevedlo, v 26 zápasech dal pouze dva góly.

Do Chelsea sice nedávno přišel trenér Carlo Ancelotti, který Ševčenka vedl v Miláně, ukrajinský útočník se však nechal slyšet, že přestože má s klubem ještě na rok smlouvu, chce odejít.

Reklama

Související témata: