Hlavní obsah

Rummenigge kritizoval FIFA

MNICHOV

Bývalý německý reprezentant Karl- Heinz Rummenigge se pustil do tvrdé kritiky fotbalové federace FIFA a její kalendářní politiky. Jako vrcholný představitel Bayernu Mnichov požaduje bezodkladnou reformu mezinárodní termínové listiny, jinak přestane uvolňovat hráče pro reprezentační povinnosti. Na mušku si vzal i prezidenta FIFA Josepha Blattera.

Foto: internet

Karl-Heinz Rummenigge

Článek

"Blattera nezajímají kluby ani za mák. Chce jen naplnit svoji pokladnu. Ale my toho už máme dost," čílil se šéf Bayernu v německém týdeníku Kicker. "Jestliže FIFA nebude problém řešit, bude stávka. Ani jeden hráč pak nebude uvolněn," dodal Rummenigge, který je zároveň viceprezidentem sdružení špičkových evropských klubů G14.

Rummenigge v prvé řadě žádá, aby se dva po sobě jdoucí mezistátní zápasy konaly nejprve ve středu a teprve pak v sobotu nebo v neděli, ne naopak. Hráči by pak měli víc času na rekonvalescenci a mohli se před víkendovou ligou dát dohromady. "Nejpozději v pondělí musí být hráči zpátky," řekl rezolutně Rummenigge poté, co jeho značně oslabený tým v sobotu prohrál ve Wolfsburgu 2:3.

Bayern předtím uvolnil pro reprezentační účely celkem 14 hráčů. Zraněni nebo jinak indisponováni se vrátili Michael Ballack, Jens Jeremies, Sebastian Deisler, Francouz Bixente Lizarazu a Peruánec Claudio Pizarro.

Reklama